Offerte aanvragen      T +31 (0)226 313141

Vacature Transport planner

Transport planner

Ben jij de commerciële teamplayer die we zoeken?

 

De Waard Transport is een echt familiebedrijf met ruim 90 jaar ervaring in het organiseren van transporten van en naar bestemmingen in Zuid-Europa. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in het internationale, intermodaal, groupage en koel-en vriestransport. De Waard Transport heeft een groot eigen wagenpark met de meest moderne vrachtwagens. De huidige cultuur is vooral te omschrijven als familiair met een no nonsens mentaliteit De kenmerken binnen deze organisatie zijn: vriendelijke werkomgeving, platte organisatie, flexibiliteit en zorg voor het personeel. Het motto is ‘duurzaamheid op alle fronten’ en streven naar langdurige relaties met de klanten, medewerkers en leveranciers. De Waard Transport streeft naar een duurzame toekomst waarin aandacht voor de mens en de omgeving centraal staat. Kortom, een mooi transportbedrijf waar duurzame relatie centraal staat. Ter uitbreiding van het huidige team is De Waard Transport voor de standplaats Noord-Scharwoude op zoek naar een gemotiveerd persoon voor de functie van een junior Internationaal Planner Wegtransport (40 uur)!

Over de functie:
Als Internationaal planner wegtransport werk je zelfstandig en ben je de spin in het web tussen de chauffeurs en de klanten. Je bent in staat om op verschillende niveaus binnen de organisatie te communiceren. Je zorgt voor een optimale afstemming tussen vervoersaanbod en capaciteit. Je bedenkt alternatieve oplossingen voor verbetering van de dienstverlening voor de klant en doet voorstellen hierin. Alle wagens zijn voorzien van boordcomputers waardoor er minder administratief werk zal zijn en altijd de juiste data bekend is voor de planner. Hierdoor ben je bijna geen tijd kwijt aan handmatige invoer van vervoersopdrachten. Het team bestaat uit 6 planners waarbij een ieder zijn eigen specialiteit heeft. In overleg wordt er besloten welke specialiteit je zal krijgen. Denk hierbij o.a. aan: koelexport, distributie, import van Italië naar Nederland en planning van de treinen tussen Rotterdam en Milaan.

De ideale kandidaat:
– is in het bezit van een MBO+/HBO opleiding of heeft door werkervaring een kennisniveau wat daaraan gelijk is;
– heeft affiniteit met internationaal transport;
– beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift; Duits of Frans en Italiaans zijn een pré.
– kan werken met MS Word, Excel en TMS-systemen;
– beschikt over een no-nonsense mentaliteit, oplossingsgerichte instelling en weet hoe hij/zij kansen kan benutten;
– is een echte teamplayer, stressbestendig, flexibel, kritisch enthousiast en positief ingesteld;
– heeft een commerciële instelling;
– is flexibel in werkuren en heeft geen 9 tot 5 mentaliteit;
– heeft de ambitie om de afdeling planning tot een groter succes te maken;
– woont in de regio van kop van Noor-Holland/Alkmaar.

De Waard Transport biedt:
De Waard Transport B.V. biedt een uitdagende fulltime functie binnen een mooi transportbedrijf. Daarnaast biedt De Waard Transport B.V. je uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en een salaris op basis van kennis en ervaring. Je komt in een team te werken met enthousiaste collega’s met passie voor hun werk. Ben jij woonachtig in de omgeving van Noord-Scharwoude en weet jij van aanpakken? Pas jij in een familiair bedrijf waar duurzame relatie zowel intern als extern centraal staat? Heb jij de no-nonsens mentaliteit en staat loyaliteit en kwaliteit hoog bij jou in het vaandel? Dan is dit misschien wel jouw baan!

Benodigde rijbewijzen: B

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.