Werken bij Klantportaal Offerte aanvragen    T +31 (0)226 313141

Duurzaam Transport

Transporteren met respect voor mens en milieu op een maatschappelijk verantwoord manier.

Sinds 1996 bieden wij onze klanten een groene en duurzame vervoersoplossing, door weg en rail te combineren van en naar Italië. Vanaf 2011 hebben we deze manier van vervoer uitgebreid met geconditioneerd intermodaal vervoer. Hiermee bieden we u een groene en duurzame vervoersoplossing voor uw geconditioneerde transporten van en naar Italië. Bij ons bekend als, Road2Rail.

Onze nieuwe auto’s voldoen aan alle milieu eisen die tegenwoordig van toepassing zijn en ook hebben al onze chauffeurs een cursus “het nieuwe rijden” gevolgd. Dit is dé nieuwe duurzame rijstijl waarbij de uitstoot van CO² vele malen minder wordt.

In 2017 hebben we, 10.000 m² asbesthoudende dak verwijderd van onze werkplaats en oude warehouse. Deze zijn opnieuw voorzien van een optimaal geïsoleerd dak wat een enorme reductie aan stookkosten oplevert.

Dit zelfde jaar zijn 1150 m² aan zonnepanelen geplaatst bovenop onze op- en overslagloods. De 700  ‘Canadian Solar Poly 270 WP’ panelen, zullen per jaar naar verwachting 189.000 Watt gaan opleveren. Dit is vergelijkbaar met het verbruik van zo’n 60 huishoudens per jaar.

Al onze inspanningen om duurzaam te werken zijn beloond met het keurmerk  Lean & Green. Dit is Europe’s leading program for sustainable logistics. Het stimuleert organisaties naar een hoger duurzaamheidsniveau, door maatregelen te nemen die niet alleen kostenbesparingen opleveren, maar gelijktijdig de belasting van het milieu reduceren én tot een efficiëntere inrichting van de bedrijfs-/logistieke processen leiden.

Met deze “modal shift” maar vooral ook “mental shift” kunnen we onze klanten overtuigen van het feit dat alle producten “duurzaam” te vervoeren zijn.

LEAN20and20GREEN

Duurzaam transport kunnen wij verzorgen voor zowel Groupage als Geconditioneerd.

Wilt u ook dé voortrekker zijn in CO²  besparen?
Dan bent u bij de Waard Transport op het groene spoor!