Werken bij Klantportaal Offerte aanvragen    T +31 (0)226 313141

CHEMISCHE INDUSTRIE

Chemische industrie, 

Veilig van deur tot deur.

 

Sinds begin 70- er jaren heeft de Waard Transport expertise opgebouwd in het vervoer van verpakte chemische producten, ook als die vallen onder het ADR* regime, de wetgeving voor het internationaal vervoer van gevaarlijk stoffen.

De producten worden door geheel Europa vervoerd onder de gewenste condities.

Onze voertuigen en medewerkers beschikken over de noodzakelijke voorzieningen en kennis op het gebied van chemisch transport. Denk aan zaken zoals oa. ADR uitrusting van voertuigen en chauffeurs. Onze chauffeurs zijn allemaal ADR gekwalificeerd.

Wij beschikken over een voertuigvolgsysteem om uw zendingen ‘realtime’  te volgen en ons kwaliteitsmanagementsysteem biedt voldoende waarborgen voor het vervoer van verpakte gevaarlijke stoffen. Wij hebben een eigen veiligheidsadviseur in huis en kunnen desgewenst de chemische producten ook geconditioneerd vervoeren.

Door onze jarenlange ervaring en de expertise van onze medewerkers zijn uw verpakte chemische producten in veilige handen.

Meer informatie over ADR vervoer/gevaarlijke stoffen transport vindt u door hier te klikken.

De chemiesector is een belangrijke pijler van de Nederlandse economie. De sector geeft werk aan 50.000 mensen, verspreid over 400 chemiebedrijven. De Nederlandse chemie speelt ook op wereldniveau mee.

In sectoren als basischemie, voedingsingrediënten, coatings en high-performance materialen behoort Nederland tot de mondiale top. Dat is ook terug te vinden in het exportaandeel. Bijna 20 procent van de totale Nederlandse export komt voor rekening van de chemie. Ook in intellectueel en maatschappelijk opzicht is de chemie belangrijk. Op het gebied van onderzoek, kennisontwikkeling en innovatie zit Nederland bij de beste landen ter wereld. Een kwart van de nationale inspanningen op dat gebied komt voor rekening van de chemie.