Werken bij Klantportaal Offerte aanvragen    T +31 (0)226 313141

Het Corona virus / COVID-19

Het Corona virus / COVID-19

Onze maatregelen en uw vragen.

4-3-2020 Opschaling door het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Alle niet-noodzakelijke reizen naar noord Italië worden afgeraden. Het reisverbod voor Noord Italië is opgeschaald maar dat geldt voornamelijk voor mensen die vrijwillig naar Italië reizen voor bv. vakantie. Wij hebben ons laten informeren door meerdere bronnen en nemen uiteraard geen risico’s met de gezondheid van onze medewerkers en klanten. Voorlopig blijven we orders aannemen van en naar Italië, tenzij het los- of laadadres in Nederland / Italie dat niet toestaat.

Als Italië-specialist komen wij al tientallen jaren in heel Italië. Wij hebben dan ook direct te maken met het Corona-virus / COVID-19. Om besmetting en verspreiding te voorkomen hebben wij daarin onze voorzorgsmaatregelen genomen en ons laten informeren door de Italiaanse overheid. Via ons filiaal in Verona worden wij op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen daar. Er zijn 2 regio’s, Lombardije (streek tussen Milaan en Piacenza) en Veneto (Vo Euganea bij Padova), waar de bevolking van enkele dorpen in quarantaine wordt gehouden.
De adviezen zijn in een bulletin verstrekt aan al onze chauffeurs. Ook zijn zij allen voorzien van mondkapjes en desinfecterende zeep.  (Hier vindt u ons protocol)

Wat hebben wij gedaan?

1) Wij delen aan onze chauffeurs die naar Italië reizen tasjes uit met daarin: mondkapjes, desinfecterende gel, zeep, plastic handschoenen en tissues.

2) Met de kennis van het Ministerie van gezondheid in Italië en wat wij horen en lezen via de RIVM website in Nederland hebben wij een protocol samengesteld welke wij uitdelen aan onze medewerkers en klanten.

3) Wij zijn uitgebreid in het nieuws geweest, dinsdag 25 februari bij het RTL4 nieuws (vanaf minuut 6:30), live op NPO radio 1 en woensdag 26 februari op Radio/TV Noord Holland.

4) Wij nemen deze zaak uiterst serieus en we zijn niet bang voor infecties als onze medewerkers zich houden aan deze protocollen.

5) Het is goed om te lezen dat het virus niet wordt overgebracht door verpakkingen. Onze laadbakken (intermodaal vervoer) reizen per trein en de chauffeurs in Nederland komen niet in contact met mensen in Italië. Onze chauffeurs in Italië die in de risicogebieden komen met goederen uit Nederland dienen zich aan de daar geldende protocollen te houden van bedrijven en instanties. Zij weten via onze bulletins dat afstand houden en regelmatig handen wassen veel belangrijker is dan bv. mondkapjes gebruiken. Indien klanten het wensen beschikken we over mondkapjes en zullen onze chauffeur deze dan ook gebruiken.

We maken ons nog geen extra zorgen en doen er alles aan om erger te voorkomen.
Wij willen absoluut niet in het nieuws komen als verspreider van het virus in Nederland en willen als familiebedrijf zeker onze mensen niet blootstellen aan risico’s m.b.t. het Corona-virus/ COVID-19.

Veel gestelde vragen:

Kunt u nog laden/lossen in Italië?
Ja, het is nog mogelijk om ons werk te doen. In de afgesloten dorpen is het centrum gesloten en zijn randgebieden (industrie) nog bereikbaar. Wij proberen zoveel mogelijk van tevoren te informeren maar de situatie kan uiteraard ter plekke wijzigen.

Kan het virus via vervoerde goederen mee komen naar Nederland?
Nee! Het virus is alleen van mens tot mens overdraagbaar.

Wat kan ik zelf doen?
Als u contact heeft met uw klant in Italië kunt u uiteraard informeren naar de interne protocollen aldaar. Meld dit bij onze planning dan kunnen we daar bij het laden/lossen rekening mee houden.