Werken bij Klantportaal Offerte aanvragen    T +31 (0)226 313141

Historie

Onze Historie….

Sinds 1932 is het bedrijf van vader op zoon gegaan. 

Driekwart eeuw, in voor- en tegenspoed.
De vooroorlogse generatie moest na de oorlog een nieuwe start maken. Oprichter Maarten de Waard was toen 56 jaar! Tegenwoordig begint men op deze leeftijd over zijn pensioen na te denken.
De jongeren moesten hard werken voor weinig geld. Zo leverden zij hun deel aan de wederopbouw. Vader Cees de Waard, werkte onder strakke regie van zijn vader in de kistenfabriek en als chauffeur op de Ford Thornton. Pas in 1953 werd het transport losgekoppeld en ging vader Cees als zelfstandige vervoerder verder. Zijn enige transportmiddel was de sterk verouderde Ford die hij van zijn vader had overgenomen. Gelukkig was er werk genoeg en met de aanschaf van een Volvo in 1954, werd de basis gelegd voor verdere ontwikkeling.
Zijn zwager, ome Jan Goudsblom, verleende financiële ondersteuning en in 1960 was het wagenpark uitgegroeid tot vier combinaties. In 1960 hebben vader Cees, ome Jan en Mart de Waard een V.O.F. opgericht. Het kantoor verhuisde met vader Cees en moeder Co mee naar het nieuwe woonhuis aan de Kerklaan 15. Onderhoudswerkzaamheden werden verricht in een ‘boetje’ aan de 1e Industriestraat. In de 2e Industriestraat werd in 1965 een garage met kantoor gebouwd. De opening was een mijlpaal in ons bestaan.

Deze tekst komt uit ons boek ‘DE WAARDe van een FAMILIEBEDRIJF‘.


Dit boek is uitgegeven tijdens ons 75 jarig bestaan. Hierin is het ontstaan van De Waard Transport uitgebreid beschreven. Rijkelijk geïllustreerd met vele foto’s, krantenknipsels of oude kantoor stukken.

Het is een prachtig document die u mee neemt in onze wereld, de wereld van transport ealles wat daarbij komt kijken. Aan het woord is de familie de Waard, daarnaast zult u prachtige verhalen lezen van onze chauffeurs en hun belevenissen onderweg. Ook de historie van ons materieel is compleet bewaard gebleven en opgesomd, om u een beeld te geven van de veranderingen door de jaren heen. 


Naast het officieel gedrukte boek voor het 75 jarig bestaan, is er nog eens eerder een naslagwerk uitgedeeld. Elk personeelslid, in dienst tijdens het 50 jarig bestaan, kreeg een handgemaakt en geplakt fotoboek. Zo eentje, die de meesten van ons kennen, vanuit onze jeugd. 

50 jaar enroute!
‘Reeds 50 jaar lang houden wij ons bezig met wegtransport en ter gelegenheid daarvan, wordt U dit fotoalbum aangeboden. De foto’s geven een beeld van de ontwikkeling in de loop der jaren.’ 

In dit boek zit een mooie foto reportage verwerkt van een rit van Nederland naar Italië. Hierin is goed te zien wat een transport inhield in die tijd.

Wij kunnen dan ook met recht zeggen dat we dé specialist zijn in het transport van en naar Italië